Välkommen till  Dylta Bruk i Örebro

Mässa Dylta Bruk i Örebro
7 - 8 maj, 2022

Starta upp våren i trädgård och hem!

Välkomna att starta upp vårens uteliv i trädgård och hem med ett besök på mässan "Trädgård & Uteliv - med hantverk och deli". Vår idé med mässan är att ni ska få ta del av kunskap, inspiration och det mesta ni kan behöva inför våren- och sommarens uteliv i trädgård och för hemmet. Inramningen för mässan är Dylta Bruks unika herrgårdsmiljö och vi hoppas ni ska få ett skönt, avkopplande och trevligt besök på mässan. Varmt välkomna!

Läs mer om Dylta Bruk.  

Äntligen så blir premiären av på Dylta Bruk utanför Örebro 2022. Under tre vårar har vi väntat på att kunna genomföra premiären som nu äntligen blir av. I en väl bevarad herrgårdsmiljö hittar ni mässan både inom- och utomhus. En plats där man som besökare får tillfälle att upptäcka platsen och ta sig tid för att hitta allt som finns att besöka och se.  Kliv in i köksträdgården eller Festmagasinet där ni hittar utställare eller kika in i någon av de andra lokaler där ni även kan köpa en fika eller en bit mat. Många av våra utställare hittar ni utomhus i olika delar på gården och i trädgården. 

Program och aktiviteter

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande utställare. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Det finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika, alternativt slå dig ner för att äta den mat du köpt på plats från serveringen.  

Våra utställare och inspiratörer levererar inspiration och kunskap och hjälper dig att göra de rätta valen.  På plats finns utställare som säljer produkter inom trädgård, utelivet i trädgården, olika typer av hantverk, delikatesser och mycket annat som hör till sommarens stunder i trädgård och hem.

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet och ingår i entréavgiften.  

Trädgårdsscenen - möt våra profiler

Vid Trädgårdsscenen hittar ni trädgårdsmästare Linda Schilén, blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt och odlare- samt anläggare Tony Johansson. Våra trädgårdsprofiler arbetar praktiskt vid Trädgårdsscenen där de varvar det praktiska arbetet med avbrott för att berätta hur och vad de arbetar med. Programpunkter presenteras närmare mässan.

Linda Schilén arrangerar och planterar vårkrukor och planterar rabatterna så det blir fint i trädgården. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård. 

Hemsida: www.lindaschilen.se
Instagram: @lindaschilen
Podd: Ulrika & Lindas trädgårdspodd

Minna Mercke Schmidt visar och berättar hur hon inreder växthus och uterum med olika arrangemang och inredningsdetaljer som även kan inhandlas på mässan.

Hemsida: www.blomsterverkstad.com
Instagram: @minnamercke
Facebook: Blomsterverkstad

Tony Johansson är trädgårdsanläggare och odlare visar och berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården. 

Hemsida: www.egyptensoas.se
Instagram: @egyptensoas
Podd: Blommar det?

Föreläsningar

Vi erbjuder ett antal föreläsningar av experter inom aktuella och intressanta temaområden. Mer info kommer närmare mässan. Tidigare års föreläsare har bland annat varit Maj-Lis Pettersson, Eva Robild, Tomas Lagerström, Agneta Magnusson,Familjen "Permakultur" Arvidsson, Stefan "Bokashi" Sundström, Tareq Taylor, Bella Linde, Björn Christiernsson, Per Ehrlund, Andreas "Grillmästare" Mathiasson,  Tomas Svensson, Erika Åberg och många, många fler. 

Bli en mästare vid grillen

Vid grillhörnan kan ni inspireras av vår grillprofil som tipsar och  visar hur ni blir en mästare vid grillen i sommar. Småprata, ställ dina frågor och köp en bit mat från något av det som lagas till på grillarna. Slå dig ner på picknickytan och njut av en god nygrillad burgare eller en vegetarisk rätt.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi ett antal utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka redskap som finns i utställningen Trädgårdens historia? 

  • Pelargonutställning är vår mest populära utställning. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.
  • Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och visar sin uppskattade utställning med konst på stora vepor som kan förgylla en trädgård.
  • "Trädgård på liten yta" - en presentation av olika trädgårdsalternativ och trender inom trädgård presenterade i pallkragar med olika teman.
Minikurser

Passa på att gå någon av våra minikurser i samband med att du besöker mässan. Kurserna pågår i ca. 1-3 timmar. Bokning görs på Tickster och priset är mellan 395 - 795 kr mer information kommer närmare mässan.  Exempel på kurser är:

  • Trädgårdsdesign - lär dig designa din egen trädgård. (795 kr)
  • Skapa mångfald i din trädgård - lär dig attrahera pollinatörer och insekter som är viktiga för trädgårdens växter. (495 kr)
  • Lär dig trädgårdsflätning med pil. (395 kr)
  • Fler minikurser kommer att presenteras.
Bokstugan

Här hittar du böcker skrivna av våra föreläsare. Se till att få ett signerat exemplar med dig hem.  

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker.  Barnen kan själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter.

Barnens trädgård

I barnens trädgård kan barnen själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. Fria aktiviteter för barn upp till 12 år.  OBS! Barn får inte lämnas ensamma eller utan tillsyn.

Tipspromenad

Tipspromenaden är alltid uppskattad. Priser du kan vinna är presentkort som du kan använda hos våra utställare om du vinner. 

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan bla. välja mellan allt från vegetariskt, nygrillade hamburgare till en god laxklämma eller smörgås. Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde. Det går bra att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till barnaktiviteterna.

Information

Datum: 7 - 8 maj, 2022
Öppet: Lördag 10.00-17.00 och söndag 10.00-16.00.

Förköp biljett: 80 kr per person på Tickster. Gäller tom 24/4. Efter det är priset 100 kr.
OBS! Vi återköper entrébiljetter om mässan måste ställas in.
Biljettpris i entrén: 100 kr per person. 
Vi tar emot Swish och kort som betalningsmedel i entrén. 
Alla personer under 16 år går in gratis i betalande vuxens sällskap.

Arrangör: PI Konceptmässor AB
Samarbetspartners:  Dylta Bruk

Grupper och föreningar 

Kontakta oss för priser för grupper om minimum 10 personer.
E-post: info@tradgardochuteliv.se 

Följ oss på sociala medier:  
Parkering

Följ skyltning vid ankomst.Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen. 

Hitta hit

Klicka på länken "Visa en större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats. 

Plats

Dylta Bruk, Örebro

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Festladan.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässan. Giltigt tillstånd krävs. Underlag på området är grus och gräs utomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Örebro i samband med mässan.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli