välkommen till Dylta Bruk i
Örebro den 7 - 8 maj

Starta upp våren i trädgård och hem!

Välkomna att starta upp vårens uteliv i trädgård och hem med ett besök på mässan "Trädgård & Uteliv - med hantverk och deli". Vårt mål med mässan är att ni som besökare ska hitta inspiration, ta del av kunskap och kunna inhandla det mesta ni kan behöva inför våren- och sommarens uteliv i trädgård och hem. Inramningen för mässan är Dylta Bruks unika herrgårdsmiljö där vi hoppas ni ska få ett skönt, avkopplande och trevligt besök på mässan. Varmt välkomna!

Läs mer om Dylta Bruk.  

Äntligen så blir premiären av på Dylta Bruk straxutanför Örebro 2022. Under tre vårar har vi väntat på att kunna genomföra premiären som nu äntligen blir av. I en väl bevarad herrgårdsmiljö hittar ni mässan både inom- och utomhus. En plats där man som besökare får tillfälle att upptäcka platsen och ta sig tid för att hitta allt som finns att besöka och se.  Kliv in i köksträdgården eller Festmagasinet där ni hittar utställare eller kika in i någon av de andra lokaler där ni även kan köpa en fika eller en bit mat. Många av våra utställare hittar ni utomhus i olika delar på gården och i trädgården. 

Program och aktiviteter

Programmet för mässan är skapat för att inspirera och förmedla kunskap till dig som besökare. Här möter du föreläsare, experter och utställare som kan förmedla både inspiration och kunskap. Våra inspirationsmiljöer och utställningar ska ge dig tips och inspiration till din egen trädgård och till hemmet. Det mesta som visas i våra inspirationsmiljöer och utställningar går även att inhandla hos mässans utställare. 

Barnen har sin givna plats på mässan där de kan prova-på att odla. Andra aktiviteter som kan passa barn är att kika in till hönsen, lära sig mer om bin eller gå en tipspromenad. 

För dig som blir hungrig eller sugen på fika så finns det flera alternativ på mässan. Det finns även en picknickyta för dig som väljer att ta med egen mat eller fika. Vill du vila lite avskilt så finns det platser för det också. 

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet och ingår i entréavgiften. Fler programpunkter presenteras närmare mässan.

Trädgårdsscenen - möt våra profiler

Trädgårdsscenen med sina Inspirationsmiljöer är den plats på mässan där trädgårdsmästare Linda Schilén med vännerna Minna och Tony finns. Här sker spontana samtal mellan våra föreläsare och de bjuder frikostigt på inspiration och tips samtidigt som de visar på olika praktiska moment.

Klimatsmart trädgård (Inspirationsmiljö)

Trädgårsmästare Linda Schilén möter ni vid den Klimatsmarta trädgården. Linda pratar klimatsmarta lösningar och planterar krukor med vår- och sommarblomster till hemmet och som mat till våra viktiga pollinatörer.

Hemsida: www.lindaschilen.se
Instagram: @lindaschilen
Podd: Ulrika & Lindas trädgårdspodd

Sinnenas trädgård (Inspirationsmiljö)

Här skapar och inreder blomsterinspiratör Minna Mercke Schmidt med olika arrangemang som kan pryda både uterum och entré.

Hemsida: www.blomsterverkstad.com
Instagram: @minnamercke
Facebook: Blomsterverkstad

Ätbara trädgården (Inspirationsmiljö)

Odlaren och anläggare Tony Johansson ger tips om odling och visar ocksåpå hur man anlägger gångar i trädgården.

Hemsida: www.egyptensoas.se
Instagram: @egyptensoas
Podd: Blommar det?

Föreläsningar

Vi erbjuder ett antal föreläsningar av experter inom aktuella och intressanta temaområden. 

Mer info kommer närmare mässan. Tidigare års föreläsare har bland annat varit Maj-Lis Pettersson, Eva Robild, Tomas Lagerström, Agneta Magnusson, Familjen "Permakultur" Arvidsson, Stefan "Bokashi" Sundström, Tareq Taylor, Bella Linde, Björn Christiernsson, Per Ehrlund, Andreas "Grillmästare" Mathiasson,  Tomas Svensson, Erika Åberg och många, många fler.

Bli en mästare vid grillen

Vid grillhörnan kan ni inspireras av mässans mat- och grillexpert som tipsar om hur ni blir en mästare vid grillen i sommar. Småprata, ställ dina frågor och provsmaka något av det som tilllagats på grillarna.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi utställningar där vi förmedlar inspiration, kunskap och skönhet. 

  • Pelargonutställning är vår mest populära utställning. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategorier och vad som särskiljer olika pelargonerna.
  • Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och visar sin uppskattade utställning med konst på stora vepor som kan förgylla en trädgård.
  • Inspirationsmiljöer - Vi har sammanställt ett antal idéer för trädgård som vi tror ska kunna inspirera er besökare.
Minikurser

I samband med mässan arrangeras ett antal minikurser tillsammans med kunniga kursledare. Passa på att gå någon av minikurserna när du besöker mässan. Kurserna pågår i ca. 1-3 timmar. Bokning görs på Tickster och priset är mellan 395 - 895 kr. Mer information om varje kurs kommer vart efter de blir färdiga.  Exempel på kimmande kurser är:

  • Biologisk mångfald i din trädgård. (495 kr)
  • Lär dig trädgårdsflätning med pil. (395 kr)
  • Fler minikurser kommer att presenteras.
Utställare

På plats finns utställare som säljer produkter inom trädgård, olika typer av hantverk, inredning, kläder, delikatesser och mycket annat som hör till våren- och sommarens stunder. 

Vi presenterar mässans utställare närmare mässan.

Information

Datum: 7 - 8 maj, 2022
Öppet: Lördag 10.00-17.00 och söndag 10.00-16.00.

Förköp biljett: 80 kr per person på Tickster.
Gäller tom 24/4. Efter det är priset 100 kr. OBS! Vi återköper entrébiljetter om mässan måste ställas in.
Biljettpris i entrén: 100 kr per person. 
Vi tar emot Swish och kort som betalningsmedel i entrén. 
Alla personer under 16 år går in gratis i betalande vuxens sällskap.

Arrangör: PI Konceptmässor AB
Samarbetspartners:  Dylta Bruk

Medverka som utställare på mässan? Läs mer här.

Grupper och föreningar 

Kontakta oss för priser för grupper om minimum 10 personer.
E-post: info@tradgardochuteliv.se 

Följ oss på sociala medier:  
Parkering

Följ skyltning vid ankomst.Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen. 

Hitta hit

Klicka på länken "Visa en större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats. 

Plats

Dylta Bruk, Örebro

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Festladan.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässan. Giltigt tillstånd krävs. Underlag på området är grus och gräs utomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Örebro i samband med mässan.

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli